Middelandse Zeeziektes

Middellandse zeeziektes, ziektes waar Griekse honden mee besmet kunnen raken en die vooral voorkomen in gebieden rond de middelandse zee. Wij vermelden deze ziektes, omdat het belangrijk is om allert te zijn om de symptomen van deze ziektes, vooral bij honden die geadopteerd worden vanuit Griekenland.

Welke ziektes vallen onder de middelandse zeekziektes

De meest voorkomende Middelandse zeeziektes zijn:

Leishmania is een ziekte die altijd blijft, maar kan, over het algemeen, goed onder controle gehouden worden met medicatie. Van Babesia, Ehrlichia en Hartworm kan een hond goed genezen, wanneer hij de juiste behandeling krijgt.

Hoe kunnen honden besmet raken

Honden kunnen besmet raken met een Middelandse zeeziekte door een tekenbeet of door zandvliegen. Deze ziektes zijn niet overdraagbaar van hond op hond, en kunnen ook niet overgedragen worden op andere dieren en mensen. Alle honden kunnen ziek worden, ongeacht hun ras of herkomst. Bij rashonden is bekend waar je op moet letten en wat voor ziektes zij gevoelig voor zijn. Onze Griekse honden zijn voornamelijk kruisingen van meerdere rassen, en daarom is voorzichtigheid en alertheid zeer belangrijk.

Middelandse zeeziektes en adoptie

Hondenziektes

Wanneer je overweegt om een hond uit Griekenland te adopteren, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Ook op het gebied van mogelijke ziektes en aandoeningen. De informatie over deze ziektes, vind je op onze website. Mocht je vragen hebben, dan beantwoorden wij deze natuurlijk graag. Voor medisch advies verwijzen wij je door naar een dierenarts.

Middelandse zeeziektes hoeven geen reden te zijn om terughoudend te zijn in het adopteren van een hond uit Griekenland. Alle honden worden nagekeken door een dierenarts, en de medische gegevens worden altijd met de adoptant gedeeld. Wanneer je je goed inleest en goed laat informeren, dan is er geen reden voor ongerustheid.

Honden die via ons vanuit Griekenland overkomen zijn ontwormd en gevaccineerd tegen ziektes als:

  • Hondenziekte
  • HCC
  • Parvo
  • Ziekte van Weil
  • Rabiës

De dierenarts in Griekenland neemt geen bloedtest af op Middelandse Zeeziektes, dit doet hij pas als er ook daadwerkelijk symptomen zijn. De reden hiervoor is dat de ziektes een incubatietijd hebben, hierdoor kan een bloedtest een verkeerde uitslag geven. Bij pups onder de zes maanden kan de test onbetrouwbaar zijn omdat zij nog antistoffen van hun moeder in het bloed kunnen hebben.

Zijn er wel symptomen aanwezig dan wordt de hond altijd in Griekenland getest en behandeld. Uiteraard informeren wij de adoptant hierover.

De Middelandse Zeeziektes worden altijd vooraf besproken met de adoptant.

Lees hier meer over de Middelandse zeeziektes:

Leishmania EhrlichiaBabesiaHartwormGiardia